ArhitecturaArta

Casa in stil glamour

Casa din imaginile urmatoare este un bastion de rezistenta impotriva simplificarii extreme din designul si arhitectura contemporana. Considerat de unii rautaciosi ca fiind incarcat, stilul glamour aer totusi farmecul sau. El se bazeaza pe cateva caracteristici care il individualizeaza; cea mai pregnanta este insa prezenta decoratiunilor sclipitoare, stralucitoare.

Proprietara acestei case este o tanara de 29 de ani care si-a dorit un camin adaptat perfect nevoilor sale actuale. O suprafata de 160 de metri patrati utili a fost astfel alegerea cea mai potrivita.

Ceea ce te frapeaza din start la aceasta casa este stralucirea prezenta in tapet, in corpurile de iluminat si in anumite obiecte decorative. Proprietara casei este adepta asa numitului stil glamour, care inseamna stralucire, eleganta si extravaganta, dar si o dovada de opulenta si lux ostentativ. Acest stil a aparut ca o alternativa la simplificarea extrema a designului si arhitecturii contemporane.

Stilul glamour este caracterizat de folosirea unei palete neutre de culori (roz, nuante de maro si crem) in combinatie cu nuante tari, intense (mov, albastru, rosu). Nuantele stralucitoare de argintiu sau auriu sunt de asemenea caracteristice pentru acest stil decorativ. Acest lucru este evident la rozul tapetului in combinatie cu rosul puternic al tapiseriei scaunelor. In plus, scaunele cu aer de epoca sunt vopsite intr-un gri metalizat, contrastant.

Tapetul are un model mai complicat , vintage floral, care este definitoriu intr-un interior glamour.

Mobila reprezinta o combinatie intre nou si vechi, dar cu accente moderne. Daca in general piesele de mobilier sunt facute la comanda si sunt moderne in marea lor majoritate, exista si cateva piese cu un aer clasic, insa au tapiserii in culori foarte puternice. Mobilierul glamour mai este caracterizat de finisaje foarte lucioase si stilizarea ornamentelor.

Stilul glamour este caracterizat de materiale somptuoase, placute la atingere. Acestea au imprimeuri florale, animal print sau modele de dantela si sunt in culori extravagante, contrastante chiar. Aceste piese sunt prezente mai ales la etaj, unde gasim cateva covoare din piele si blana de animal.

Din loc in loc avem cateva obiecte decorative care completeaza atmosfera eleganta a  camerelor.  Accesoriile sunt de fapt cele care personalizeaza o camera glamour. Obiectele  utilizate trebuie sa fie cat mai bogat decorate, cu inflorituri si contorsionari cat mai complicate.

Candelabrele din materiale cat mai pretioase sunt extrem de importante intr-un decor glamour. De asemenea, se folosesc veioze si lampi decorate cu bucati de oglinda sau cristale. Gasim astfel de corpuri pretioase in livingul de la parter, dar si in baia de la etaj.

In fine, bacataria este mica dar functionala. Un mobilier modern, alb, din MDF infoliat, si faianta neagra, exemplifica foarte bine acest joc de contraste din bucatarie. O masa de forma unei tejghele cu scaune comode completeaza mobilierul.

In concluzie o casa nu foarte mare, dar extrem de personalizata si de adaptata la temperamentul proprietarei. Un manifest impotriva saraciei decorative a interiorului modern, un fel de “less is a bore”, in   traducere, “mai putin e plictisitor”, prin care adpetii minimalismului in arhitectura si design interior sunt redusi la tacere.

Etichete
Mai Multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close