StiintaStiri

Descoperirea a doua specii de soparle

In ziua de astazi deja se fac foarte multe expeditii si cercetari, astfel este posibil ca oamenii de stiinta sa ajunga la locuri unde pana acum nu a fost posibil. In urma unei expeditii, oamenii au ajuns la paduri ecuatorialedin Peru, unde pana acum nu au fost cercetari. In urma acestei expeditii, s-au descoperit doua specii de soparle.

Despre soparlele descoperite

In 2008, s-au descoperit trei specii de soparle, iar prin urma acestei explotari s-au descoperit inca doua specii de soparle. Aceste soparle au fost descoperite in Parcul National Cordillera Azul.

Soparlele descoperite fac parte din genul Enyalioides, care pana in momentul acela a continut 10 specii si face parte din categoria soparlelor de padure. Una dintre soparle a fost numita Enyalioides azuale. Numele a fost dat primei specii dupa Parcul National, unde a fost gasita. In ceea ce priveste a doua specie, aceasta a fost numita dupa printul incoronat, Mohamed bin Zayed Al Nahyan. Reptilele au nuante maro si verde, ca si mediul inconjurator. Poate ca tocmai aceasta este motivul pentru care nu au fost descoperite pana acum, deoarece au avut sansa sa se camufleze. Soparlele traiesc in padurile montane din zona de Nord-Est-ul Perului.

Parcul National Cordillera Azul

Acest Parc National este al doilea cel mai mare parc din tara. Parcul National este inconjurat de raurile Ucayali si Huallaga. Pe teritoriul acestui parc exista cel mai mare munte, insa si mai important si mai interesant este ca in aici traiesc diverse specii de animale speciale. Parcul Cordillera Azul ofera adapost pentru animale, care apartin celor mai rare specii din intreaga lume. De asemenea pe teritoriul acestui parc exista si o fauna diversificata, care taie respiratia tuturor. Rolul acestui parc este sa ofere protectie pentru animalele unice si pentru plantele valoroase si frumoase, care nu pot fi intalnite in nici un alt loc din lume.

Etichete
Mai Multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close