ArhitecturaArta

Design de casa clasica

Aproape toti cei care traiesc la bloc viseaza ca intr-o zi sa se mute la casa. Asta i s-a intamplat unei tinere familii din Romania, care dupa un efort financiar si fizic considerabil, s-a vazut, in sfarsit, in propria casa. Frumusetea amenajarii ne-a facut sa ne intoarcem si cu camera de filmat.

E imbucurator sa vezi ca o familie tanara, cu doi copii mici, reuseste sa construiasca si sa amenajeze, cu gust, o asemenea casa. Parintii si-au dorit un trai la casa pentru cei doi micuti ai lor, astfel ca au facut un sacrificiu financiar serios, care, iata insa, ca s-a concretizat.

Casa are 200 de metri patrati utili, cate o suta pe fiecare nivel. Parterul este gandit de maniera moderna, cu un living deschis, care comunica cu locul de luat masa si cu bucataria. Stilul adoptat in aceasta amenajare gandita, exclusiv de proprietari, este clasic. Asta a dus la prezenta unor piese de mobilier din lemn masiv, a covoarelor de lana cu motive persane, a candelabrelor cu brate decorate cu cristale sau a tapetului.

Livingul este gandit ca un loc de taifas, cu canapelele din piele dispuse perpendicular una pe cealalta, in fata plasmei. In spatele acestui loc de sedere avem un vitraj imens, curbat sub forma unui bowindow. Draperia si perdelele urmaresc anatomia casei, iar sistemul de prindere este acoperit de un decor cu margele.

Spatiile vitrate ale casei sunt foarte mari, semn ca proprietarii au dorit astfel sa celebreze trecerea de la bloc la casa printr-un interior cat mai bine luminat natural. La parter nici nu sunt geamuri, ci doar vitrine de mari dimensiuni, care scalda in lumina interiorul pe timpul zilei.

Bucataria este fermecatoare prin aerul italian al mobilierului. Hota din colt este placata cu lemn la extremitati, pe care sunt asezate mirodeniile. Cuptorul este incastrat in mobilier si este asezat comod, la inaltimea optima de utilizare.

Draperiile si perdelele din aceasta parte  a casei respecta cromatica generala a interiorului. Modelul clasic cu floare baroc este completat de butoni de prindere de un auriu antichizat. Pentru o inviorare a modelului, dungile sunt alternate cu imprimeuri florale.

Urcam la etaj pe o scara cu balustrada din fier forjat antichizat pentru a ajunge in zona de noapte. Aici gasim un salon, in jurul caruia sunt dispuse cele trei dormitoare ale familiei.

In salon ne-a atras atentia decorul spectaculos al draperiei, prins in mijloc pe bara, pentru a forma doua bucle care se termina dincolo de extremitatile sistemului de prindere. Pentru un plus de efect, draperiile sunt mai lungi decat ar cere inaltimea fata de podea, ceea ce le face de-a dreptul somptuoase.

Casa are un aer tineresc, in ciuda apetentei proprietarilor pentru obiectele de mobilier si de decorare clasice.  Ea reflecta intrutotul dorinta proprietarilor de a scapa de constrangerile unui apartament de bloc si de a le oferi copiilor traiul de vis, de la casa.

Etichete
Mai Multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close