Producătorul auto german Daimler și partenerul sau chinez BAIC Motor vor sa investească aproape doua miliarde de dolari pentru modernizarea unei fabrici din China care va produce modele electrice Mercedes-Benz, pentru a face fata cererii în creștere.

„Noua fabrica va produce diverse modele Mercedes, inclusiv noile modele electrice, si va îmbunătăți capacitatea de producție a societății mixte Beijing Benz Automotive Co”, se arata într-un comunicat al Daimler și BAIC, citat de Bloomberg si Reuters.

Anunțul vine după ce în ultimele săptămâni miliardarul Li Shufu, președintele grupului auto chinez Geely, a achiziționat o participație de 9,7% în Daimler.

Luni, Li Shufu va discuta cu șefii Daimler la Stuttgart și spera sa se întâlnească și cu oficiali guvernamentali germani la Berlin, au declarat surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Autoritățile de la Berlin au declarat ca nu este nevoie sa ia masuri in urma achiziției Geely, nici în privința reglementarilor privind concurenta și investițiile străine. „Este o decizie a companiei. Datorita caracterului investiției – o participație minoritara – nu este necesar sa acționăm”, susține un purtător de cuvânt al Guvernului german.

Geely a anunțat ca vrea o alianță cu Daimler, care dezvolta vehicule electrice și autonome, pentru a răspunde provocărilor de la noile rivale, cum ar fi Tesla și Uber.

China este cea mai mare piață auto din lume, înaintea SUA. In România, Daimler are doua unități de producție, în Cugir și Sebeș.