La fel ca Samsung și cei de la Microsoft sunt axați pe înregistrarea a cât mai multe brevete, fie că vorbim despre aplicații ce fac referire la terminale pliabile, tablete, sau mai nou stylus-uri.

Fix un asemenea patent a fost obținut de firma IT în aceste zile, unul care ne prezintă o modalitate prin care stylus-ul Surface Pen ar putea primi pe viitor un accesoriu sau un upgrade care va aduce feedback haptic.

Pentru cei care nu știu, feedback-ul haptic este acel răspuns sub formă de vibrație de regulă pe care îl primim la interacțiunea cu un ecran tactil, un exemplu pe cât se poate de descriptiv fiind ecranul 3D Touch de pe iPhone. O asemenea tehnologie are de gând să ofere și Microsoft pe un stylus, accesoriu ce va oferi feedback prin intermediul unor mici magneți plasați în vârful pen-ului.

Conform datelor înscrise în acest brevet, stylus-ul Surface Pen va oferi mici vibrații pentru a-i da utilizatorului senzația că scrie pe o suprafață mai dură, precum hârtia – modalitate prin care se va oferi o experiență mai naturală de scris. Nu este clar când va sosi acest stylus, asta pentru că de multe ori brevetele rămân doar pe hârtie din păcate..