Meteorologii au anunţat ce se va întâmpla cu vremea în ţara noastră, în următoarele luni.

Astfel, potrivit specialiştilor, vom avea temperaturi aproape ca vara în luna noiembrie, dar ne aşteapta gerul năprasnic în decembrie şi ianuarie.

Potrivit a1.ro, dispeceratul Energetic Național se așteaptă ca în aceasta iarna să se înregistreze consumuri record de electricitate și gaze naturale.

PROGNOZA METEO SEPTEMBRIE.

Temperatura va avea valori mai ridicate decât normal în sud și în vest, adică peste 18 – 19 grade. Va ploua extrem de puțin pe Litoral, în Delta Dunării, slab în sudul și estul tarii. Sunt posibile cantități mai mari în nordul tarii.

PROGNOZA METEO OCTOMBRIE.

În sudul și vestul tarii, va fi mai cald decât ar trebui în aceasta perioada a anului și multe zile senine, cu valori de peste 14 grade. Precipitațiile vor fi normale, intre 20 și 40 l/mp, în sud, dar în exces în nordul tarii.

PROGNOZA METEO NOIEMBRIE.

Va fi o vreme cu temperaturi mai mari decat am fost obișnuiți pentru aceasta luna, iar precipitațiile vor fi mai puține în Moldova și în sudul Olteniei. În mod normal, în aceasta luna, temperaturile medii sunt de pana la 5 -8 grade.

PROGNOZA METEO DECEMBRIE.

Cu toate astea, luna decembrie vine cu ger năprasnic, iar dispeceratul Energetic Național se așteaptă ca aceasta iarna sa fie consumuri record de electricitate și de gaze naturale, ca anul trecut, când au fost temperaturi de minus 15-20 de grade, înregistrate pentru o perioada de 7-10 zile.